PRP
 
PRP (Platelet Rich Plasma eller blodplättrik plasma) -även kallad Dracula eller Vamyr behandling- är en bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring och produktion av kollagen och elastiska fibrer. Även hårbotten kan behandlas för att återuppliva avtagande hårväxt.
 
Med PRP behandlingar får man nytt liv i hud och hårbotten samt förnya cellerna. Resultatet ger en ungdomligare, slätare och mer elastisk hud.
 
PRP har i många år använts inom idrottsmedicin och ortopedi och har de senaste åren börjat användas inom estetiska behandlingar.
 
 
HUR FUNGERAR PRP?
Blodplättar (trombocyter) är små blodkroppar och deras huvuduppgift är att hejda blödningar som uppstått i kroppens blodkärl genom att täppa igen de öppna sår som uppstått. Trombocyterna styr blodets koagulering så att en kompletterande koagel bildas som täpper igen såret. Bland dessatillväxtfaktorer finns stamceller som bl.a. binder sig till blod-stamceller och stimulerar dessa till att växa och dela sig, och därigenom föröka sig, och även till celler som bygger upp fina kärl.
 
I den primära (cellulära) hemostasen kommer proteiner från skadat kollagen i kontakt med blodplättarna. De aktiverade blodplättarna binds till kollagen och utsöndrar granula vilket leder till frisättning av adenosindifosfat och fibrinogen varvid vävnaden läker.
 
 
Med PRP får du en högre koncentration och aktivering av dessa tillväxtfakorer.
 
Oavsett vilken behandling du önskar, kontakta oss gärna för konsultation.
 
 

 >>Boka tider>>